Kategorije
BLOG

3D vizualizacija kao moćan alat u dizajnu namještaja i uređenju interijera

 

Suvremeni dizajn interijera teško je zamisliti bez upotrebe raznih vrsta alata za 3D vizualizaciju. Svi oni koji se bave ne samo dizajnom interijera, već i projektiranjem, proizvodnjom ili prodajom namještaja znaju koliko je 3D vizualizacija danas važna prilikom prodaje bilo proizvoda ili usluge.

Cilj je vizualizacije što fotorealističnije prikazati interijer ili dizajnirani namještaj u određenom prostoru, a sve kako bi klijentu što vjerodostojnije približili ideju, proizvod ili uslugu.

Cijeli proces izrade bilo kojeg proizvoda ili dizajna interijera počinje od ideje i prijedloga koncepta preko nacrta do prve 3D vizualizacije. 

Osnova svake vizualizacije su kvalitetno napravljeni 3D modeli. 

Osobe koje se bave izradom 3D modela i vizualizacija su pojedinci koji posjeduju specifične vještine i znanja ne samo iz modeliranja, već i o teksturiranju i osvjetljenju, što nekada zna biti kompleksnije od samog modeliranja.

Ujedno 3D modeleri su i veliki kreativci koji svaki 3D model razvijaju do najsitnijih detalja s velikom preciznošću. Jednom riječju oni su u svome poslu umjetnici.

Općenito je 3D modeliranje proces stvaranja 3-dimenzionalnog modela koji nam omogućava da repliciramo oblik, veličinu i teksture već postojećeg objekta ili nekog zamišljenog.

U dizajnu i uređenju interijera 3D modeli mogu se dodatno i animirati što omogućuje vizualizaciju 3D modela iz različitih perspektiva gledanja te samim time omogućuje predviđanje potencijalnih pogrešaka i problema kod npr. izrade namještaja po mjeri. 

Kvalitetna i fotorealistična 3D vizualizacija je moćan alat koji svaku ideju, dizajn i objekt unosi u odabrani prostor, gdje se upotpunjuje s dodatnim detaljima, atmosferom i rasvjetom te tako omogućuju klijentu da vide i “osjete” prostor i prije početka samih radova.

Upravo ova mogućnost da se usluga ili proizvod predstave klijentu što realističnije i preciznije, omogućuje brže i lakše usklađivanje klijentovih želja i potreba  s mogućnostima i ograničenjima u prostoru.

Zbog pomoći 3D vizualizacije često se prilikom dizajniranja interijera ili nekog komada namještaja, njegov završni izgled gotovo u potpunosti promjeni u odnosu na početnu ideju jer su pri samom dizajniranju na raspolaganju stotine raznih uzoraka, tekstura i sličnih detalja koji znače razliku i jedinstvenost.

I upravo je ovo jedna od velikih prednosti ovog alata jer vam omogućuje da u projekt  unesete promjene doslovno u “zadnji trenutak”.

U nekoliko primjera u nastavku pokazat ćemo vam koliko promjena samo jednog ili više malih detalja na namještaju ili u prostoru čini ogromnu razliku:

Za više informacija o našim uslugama 3D vizualizacije kontaktirajte nas na e-mail:

info@brodbot.hr

Naš kreativni i iskusni  3D tim vrlo rado će odgovoriti na sve vaše upite i pomoći vam pri izradi kvalitetnih i profesionalnih 3D vizualizacija i animacija: